Блог

naflio_panorama

Ето я най-после и дълго подготвяната ни изненада за вас – през 2016 ще проведем първото си лятно гръцко училище!
Предлагаме ви да учим и пътешестваме заедно из магичния Пелопонес, от 05.06.2016 до 12.06.2016.

За това наше приключение се доверихме на МЕДТУР, които всеотдайно и с много професионализъм се заеха с програмата на екскурзията ни и с които нямаме търпение да попътуваме заедно!

Ще се установим в очарователното градче Астрос в Аркадия, където ще провеждаме учебните си занятия – на плажа, на верандата, в таверната. Хотелчето ни се намира на няколко минути от морето, а предлага гледка и към Кастрото на Астрос. Нашият учебен плаж Паралия Панелиника е отворен както за вас, така и за вашите семейства и приятели, като учебните занятия ще протичат в отделни групи, разпределени по нива.

Програмата ни, освен обучения по гръцки, включва и посещение на някои от най-интересните исторически забележителности и плажове на полуострова. Екскурзиите ни ще бъдат вълнуващи пътешествия в историята и красотата на Пелопонес:

Романтична разходка в Нафплио, древна Микена, представление или концерт в изумителния театър в Епидавър

Мистичната крепост Монемвася и фантастичния плаж на Елафонисос – един от най-екзотичните в цяла Гърция!

А какво ще кажете да посетим истински антични спортни игри – Немейските? Те са възобновени през 1996 г. с некомерсиална цел, така че запазват древната идея за спорта и мира. Точно през 2016 ще имаме късмета да се пренесем в древна Гърция и да видим как са се състезавали тогава!

По-долу можете да видите детайлната програма с пакетните цени – за туристическата програма и за обучението, както и условията за записване.

Записванията и плащанията ще се случват при партньорите ни от Медтур, а ние в Панелиника оставаме на ваше разположение за уточнения или информация за обучението – на телефоните на школата или на имейл office@panellinika.bg.

УЧЕБНА ЕКСКУРЗИЯ НА ПАНЕЛИНИКА В ПЕЛОПОНЕС – ГЪРЦИЯ
05.06.2016-12.06.2016 (7 нощувки)

1ви ден (5.6.2016):epidavros
София – Волос
Отпътуване в 06.00 ч. от София, по маршрут: София – Благоевград – Кулата – Солун – Волос. Пристигане в Кала Нера. Кала Нера е живописно селце, намиращо се в подножието на югозападен Пелион – планината на кентаврите и само на 18 км от град Волос. Настаняване в хотел. Откриващ вечерен урок по гръцки. Нощувка.

2ри ден (6.6.2016):
Волос – Астрос
Отпътуване в 12.30 ч. от Кала Нера, по маршрута: Волос – Ламия – Атина – Коринт – Астрос. Пристигане в Астрос – живописно селце с красива плажна ивица и кристално чисти морски води, построено амфитеатрално на хълм. Настаняване в хотел. Нощувка.

3ти ден (7.6.2016): Сутрешен урок по гръцки и свободна програма: почивка, плаж и разходки в Астрос.

4ти ден (8.6.2016):
Микена – Нафплио – Епидавър
Закуска. Сутрешен урок по гръцки. Отпътуване към древна Микена с разглеждане на величествения дворец, съкровищницата с ”Лъвската порта”, царските гробници. Следва пътуване през портокаловите плантации на Арголида и разходка във венециански кокетния Нафплио – първата столица на Гърция след освобождението й от турско робство и един от най-красивите градове на Пелопонес. Отпътуване към древния театър Епидавър. Посещение на Амфитеатъра /4 в.пр.Хр./, най-прочутия и най-добре запазен античен театър в света. При възможност – посещение на постановка или концерт /предстои програма, цена на билет от 20.00 EUR/

elafonisos

5ти ден (9.6.2016):
Астрос – Монемвася – Елафонисос

Закуска. Отпътуване към Монемвася – Източeн Гибралтар, така нарекли венецианците един от най-живописните средновековни гръцки градове, все още малко известен на българският турист! Източен Гибралтар, защото крепостта, разположена на непристъпна скала, намираща се на стотина метра от брега в югоизточната част на полуостров Пелопонес, контролирала в продължение на векове морския път от Западна Европа към Изтока. Местните жители пък наричат града Монемвася, което на гръцки език означава само един вход. Продължаване към Елафонисос. В миналото островът е бил свързан с материка. Бил е полуостров на Пелопонес. С годините вълните разрушават тази връзка със земята и оставят след себе си пясъчен провлак, където водата е само няколко стъпки в дълбочина. Сега там се намира един от най-екзотичните и приказно красиви плажове в Гърция – с бели дюни и невероятни нюанси на водата. Завръщане в Астрос. Нощувка.

6ти ден (10.6.2016):
Астрос – Немея

Закуска. Сутрешен урок по гръцки. Посещение на Немея за откриването на Немейските игри – единствените антични спортни игри след Олимпийските, които са възродени и днес и се провеждат от 1996 г. насам на всеки 4 години, с некомерсиална цел. Участниците са боси и облечени в антични туники, като се състезават по древния стадион, точно както през 4 в.пр.Хр. Идеята на възродените Немейски игри е да запази древната идея, според която всеки обикновен човек може да се включи в международно спортно състезание и да покаже спортен дух.

7ми ден (11.6.2016):nemea
Астрос – Платамонас

Закуска. Отпътуване на обяд за Платамонас – Олимпийска ривиера. Пристигане вечерта. Настаняване в хотела. Закриващ вечерен урок по гръцки.

8 ден (12.6.2016):
Платамонас – София

Закуска. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Пакетна цена: 510 лв. (двойна стая) / 490 лв. (трети възрастен) / 190 лв. (дете до 5 год.) / 735 лв. (единична стая)
Отстъпка за ранни записвания: 25 лв. на възрастен до 28.02.2016
Цена на обучението по гръцки език: 80 лв. (16 учебни часа по 45 минути)

Пакетната цена включва:
• транспорт с комфортен автобус 3*, оборудван с климатик, мини-бар и видео
• 5 нощувки в студио (оборудвано с кухня): Castle view – Астрос, Пелопонес, Гърция
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Enalion – Кала Неа, Пилио, Гърция (или подобен)
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Olympion Melathron  – Платамонас, Пиерия, Гърция (или подобен)
• медицинска застраховка с асистанс
• водач от агенцията

Пакетната цена НЕ включва:
• закуски по време на престоя в Астрос – възможно доплащане 5.00 EUR
• екскурзия Микена – Нафплио – Епидавър – 20.00 EUR /при 20 туристи/
• екскурзия Монемвася – Елафонисос – 25.00 EUR /при 20 туристи/
• екскурзия до Немея (полудневна) – 15.00 EUR евро /при 20 туристи/
• входни такси за посещаваните обекти по желание: Микена – билет за комбиниран достъп с гробницата – 8.00 ЕUR, Епидавъра – 6.00 ЕUR, Музея – 6.00 ЕUR
Цените на входните такси са с информативен характер.

Минимален брой туристи за осъществяване на допълнителните екскурзии – 20 туристи.
Минимален брой туристи за осъществяване на цялата екскурзия – 35 туристи.

Необходими данни за записване:
3 имена на латиница, ЕГН и адрес, изпратени на e-mail: info@medtourbg.com
За контакти и информация по туристическата програма: 0700 14449; 02 952 11 77, 0886 836333
Начин на плащане: 30% при записване и 70% до 20.05.2016

Вашият коментар