fbpx

Блог

panellinka events for active students

ЗА НАШИ ХОРА:

БЕЗПЛАТНИ УРОЦИ ПО КУЛТУРА И ЕЗИК ЗА УЧЕНИЦИТЕ НА ПАНЕЛИНИКА

В Панелиника винаги полагаме усилия да създаваме гръцка атмосфера и възможности за практика, които излизат извън рамката на упражнението, учебника, урока, като се вслушваме в идеите на клиентите си.  А те обичат събитията ни, посветени на гръцките език и култура.

Любим наш проект в тази посока са безплатните мастъркласове от поредицата “За наши хора”, посветени на културни и езикови феномени и организирани специално за активните ученици на Панелиника.

Безплатните уроци по език и култура от поредицата „За наши хора“ се организират от екипа ни за всички курсисти и индивидуални ученици, с които търсим всичко за гръцкия в момента. Правим събитията уникални и запомнящи се, като използваме в максимална степен възможностите, предоставени от онлайн обучението в Панелиника и специализираната платформа VEDAMO.

Нашите курсисти и индивидуални ученици имат възможност да се включат в безплатните културни и езикови мастъркласове и да се насладят на специално подбраните и  подготвени от преподавателите на Панелиника материали, интерактивни дейности и нови знания, както и да се запознаят с членовете на екипа и останалите ученици на школата.

Какво представляват безплатните уроци по култура и по език
от поредицата „За наши хора“?

По време на всяка сесия (септемврийска, януарска и априлска) в Панелиника се организират по две безплатни събития от поредицата „За наши хора“: един мастърклас на (гръцка) културна тема и един на езикова.online greek lessons

Всички активни ученици на Панелиника (в курс или индивидуални) се включват в избора на темите за двата безплатни урока по език и по култура и след това са поканени да участват в мастъркласовете. В рамките на всяка сесия екипът на Панелиника предлага по три теми на културна и три на езикова теми, от които учениците на школата да изберат чрез гласуване заглавията на безплатните събития, които им допадат най-много.

Преподавателите ни подготвят темите по език и култура не под формата на лекции, а като интерактивни събития, които ангажират активно всички участници. Учениците на Панелиника получават възможност в рамките на безплатните мастъркласове да се запознаят с нови аспекти на гръцката съвременна култура, обичаи, да изследват скрити кътчета на Гърция, кулинарни находки, лексикални и граматични феномени, любопитни факти и др.

Някои от най-успешните заглавия на безплатните уроци по език и по култура от поредицата „За наши хора“ са:

  • Рецептите на моята (гръцка) баба
  • Ах, тези острови! (гръцките острови)
  • «Λι και νι» (гръцките диалекти) 
  • Кой им пише текстовете! (езикът на гръцките песни)
  • Нека представките бъдат с теб! (представки в гръцкия)
  • Когато си в Солун… (разходка с една солунчанка)

Как да се включите в безплатните уроци
по език и по култура на Панелиника?

Ако темите на безплатните мастъркласове от поредицата „За наши хора“ на Панелиника Ви допадат и искате да научите нови и вълнуващи неща за гръцките култура и език, Ви очакваме с нетърпение!

Те са достъпни за всички активни ученици на Панелиника, независимо дали изберете курс или индивидуален формат за Вашето обучение по гръцки.

Летни онлайн семинари: Тайните на гръцкия

ЛЕТНИ ОНЛАЙН СЕМИНАРИ: ТАЙНИТЕ НА ГРЪЦКИЯ Това лято Панелиника кипи от иновации и най-после ще ви предложи нещо, за което и вие и ние отдавна мечатем – кратки тридневни онлайн семинари по гръцки, „Тайните на гръцкия“, за различни нива.

Моето голямо гръцко… лято! С разговорен курс Диалог

МОЕТО ГОЛЯМО ГРЪЦКО… ЛЯТО! С РАЗГОВОРЕН КУРС ДИАЛОГ Лятото е тук и с него курс Диалог – най-иновативният и обичан разговорен курс по гръцки език на Панелиника. Фокусиран върху комуникацията и почти напълно изключващ досадната граматика с нейните упражнения, курс Диалог си остава най-любимият и търсен вариант за топлите месеци и летен бестселър на Панелиника.

Гръцката клавиатура – къде и как?

ГРЪЦКАТА КЛАВИАТУРА – КЪДЕ И КАК? В тази статия се надяваме да отговорим на всички Ваши въпроси, свързани с гръцката клавиатура, и да Ви помогнем да използвате всичко, научено в часовете по гръцки, във виртуалния свят.