fbpx

Блог

детски гръцки

ПРАКТИКА ИЛИ ДИАЛОГ?

Много често през летните месеци нашите бъдещи курсисти са изправени пред дилема – Практика или Диалог?
С този пост ще ви помогнем да изберете своя курс по-лесно.

Когато мислите за курс Практика, си представете стандартен тип езиков курс, разбира се от комуникативен тип. В рамките на обучението си ще четете и пишете, ще слушате и говорите, ще попълвате граматически упражнения. Ще имате домашни. Името Практика произлиза от допълнителния акцент, който се поставя върху уменията Слушане и Говорене по време на занятията.

С този курс ще изучавате езика във всичките му аспекти, като за целта ще използвате модерната и иновативна учебна система „ΚΛΙΚ στα ελληνικά“, ще вникнете в основни граматични феномени и в края му ще можете да говорите и пишете за себе си и за други в сегашно време, както и да правите основни покупки. Курс Практика е чудесна основа за бъдещо стандартно групово или индивидуално обучение по гръцки, в случай че приключението, наречено Гърция, ви привлече неудържимо.

Курс Диалог, от своя страна, е изключително иновативен продукт. В рамките на обучението си ще слушате много диалози и ще въпроизвеждате техни вариации помежду си, ще играете игри, ще влизате в роли и ще дадете воля на фантазията си. Няма да пишете, но ще можете да четете. Граматиката в курс Диалог се задава само като най-основна рамка, без да се поставя допълнителен акцент върху нея или да се упражнява задълбочено извън практическите нужди за формиране на изказване.

Учебната система на курс Диалог не е като никоя друга, която сте използвали преди. Тя е специално разработена от нашия преподавателски екип за нуждите на курсистите ни и представлява всички записки, на български и гръцки, които бихте си направили по време на занятията. Целта им е Вие да сте съсредоточени изцяло в процеса на общуване и да не е необходимо да отделяте от фокуса и енергията си, за да си записвате. След курс Диалог ще можете да говорите за себе си и за други в сегашно време, да пазарувате храни и дрехи, да си поръчвате храна в таверната, да направите резервация в хотел, да изразите основни оплаквания при лекаря, да спазите етикета при телефонен разговор. Курс Диалог не създава достатъчна основа за продължаване в стандартен тип обучение в група. Ако решите, че бихте искали след това да се запишете в курс Стандарт, ще е необходимо първо да преминете кратък приравняващ модул на обучение – групово или индивидуално, за да се запознаете в детайли с някои граматически особености и да се чувствате удобно сред останалите курсисти.

При взимането на решението си трябва да имате предвид също, че и двата курса са силно интензивни. Това ги прави изключително подходящи за хората, които обичат предизвикателствата, както и за ученици с основни познания по гръцки, които биха искали да подобрят уменията си за Говорене и Слушане.

Надяваме се да сме ви улеснили при взимането на важното решение за първите стъпки в гръцкия език. Летните интензивни курсове са чудесен начин да оползотворите времето си през юли и август и да се подготвите за следващ етап на обучение през септември или за запомняща се почивка на… гръцки.

Автор: Марина Овчарова