fbpx

Блог

специализирана школа по гръцки

На 01.09.2015 езикова школа Панелиника – първата специализирана школа по гръцки език – навършва 5 години. Те са и много, и малко. Започнахме плахо, развихме се бързо, вдъхновявани от невероятната позитивна енергия на нашите ученици.
Създадохме разработени от нас курсове, експериментирахме, въведохме онлайн обучение, юридически, детски, бизнес гръцки. Междувременно полагахме постоянни усилия да се развиваме методически – обогатявахме учебните помагала, които използваме, посещавахме семинари, конгреси и обучения, събирахме се целият преподавателски екип на методически работилници, за да обменим ценни идеи и опит.

С голяма любов организирахме безброй културни мероприятия, посетихме заедно с вас концерти, театрални представления, балети. Успяхме да попътуваме заедно в Гърция – до карнавала в Ксанти, което беше наша стара мечта. Допитвахме се до вас и се постарахме да се вслушваме и в хубавите, но и в по-критичните оценки, защото чрез тях се вглеждахме по-строго в работата си и нанасяхме подобрения и корекции. Радвахме се на успехите ви с гръцкия, натъжавахме се, когато се разделяхме с групи и индивидуални ученици.

Докато ви очаквахме за часовете, подбирахме най-подходящото упражнение, търсехме най-интересната игра или песен, рязахме с ножички цветни листчета и помагахме с рязането на колегите, когато не смогваха, като същински джуджета в ателието на Дядо Коледа. Поздравявахме се с Καλημέρα, Καλή εβδομάδα, Καλό μήνα, търсехме заедно с вас тайни местенца на картата на Гърция. Празнувахме заедно – с бугаца, с фрапе, с вино, с узо, с танц, с усмивка, с радост. Защото нищо от това, което е зад нас сега и с което се гордеем, нямаше да е факт, ако не бяхте вие – учениците ни. Благодарим ви!